Liderul consilierilor generali USR, Ana Ciceală, afirmă că s-au produs ”pierderi enorme” de către companiile municipale înfiinţate de Gabriela Firea care ”au fost un paravan pentru furt ”Au funcţionat ca nişte samsari de bunuri şi servicii”, afirmă Ciceală, precizând că ”au cumpărat scump prin încredinţare directă de la tot felul de clienţi politici şi au vândut chiar şi mai scump către Primărie”, potrivit news.ro.

Liderul consilierilor USR din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Ana Ciceală, face referiri, vineri, la companiile municipale înfiinţate de Gabriela Firea, afirmând că ”au fost un paravan pentru furt”.

”Companiile au funcţionat ca nişte samsari de bunuri şi servicii şi au angrenat un veritabil carusel al furtului. Au cumpărat scump prin încredinţare directă de la tot felul de clienţi politici şi au vândut chiar şi mai scump către Primărie şi instituţiile din subordine. Practic, s-a putut frauda de două ori: o dată la contractele cu instituţiile publice, care au putut fi umflate nejustificat, şi a doua oară în etapa de subcontractare către agenţi privaţi care au fost selectaţi nu pe procedura de achiziţii publice, ci pe şpăgi şi interese”, a scris Ciceală pe Facebook.

Aceasta afirmă că pierderile sunt enorme.

”Am avertizat că asta urma să se întâmple, din păcate administraţia Firea – PSD a mers mai departe. Iar pierderile sunt enorme. Banii bucureştenilor au fost deturnaţi nu doar prin cei 600 de milioane de euro daţi ca împrumuturi şi majorări de capital către companii, ci şi prin aceste contracte extrem de nocive, a căror valoare totală este de 6,3 miliarde de lei”, a mai scris Ciceală.

Primarul general, Nicuşor Dan, a afirmat, în repetate rânduri, că cele mai multe companii municipale vor fi desfiinţate, existând un acord politic în acest sens.

Nicuşor Dan a mai precizat că pentru desfiinţarea companiilor municipale trebuie mai întâi să se întrunească Consiliul General al Capitalei.

”Asta e ceva ce ţine de Consiliul General, eu sper ca în curând, majoritatea din Consiliul General să numească noile Adunări Generale care să numească noile Consilii de Administraţii cu mandat să lichideze, adică să întrerupă contractele şi bineînţeles, acolo unde sunt colective importante de oameni şi valoroase, să le aducă către administraţie”, a declarat Nicuşor Dan.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentLa Timișoara a început împărțirea pulsoximetrelor și concentratoarelor la bolnavii de COVID-19 care se tratează la domiciliu
Articolul următorFritz: ”Într-un parteneriat adevărat nu un singur partid poate să aibă funcție de premier și președinte al Camerei Deputaților”