Vicepremierul Dan Barna pare să vrea să-și încerce din nou norocul la alegerile prezidențiale din 2024. Invitat în emisiunea La cină, cu Ionela Năstase și Adi Hădean, președintele USR a vorbit despre o nouă candidatură, dar a făcut și o analiză a motivelor pentru care, crede el, a pierdut la precedentele alegeri pentru Cotroceni.

“Dacă ne uităm la rezultate și la ce s-a întâmplat atunci, de fapt, a fost o victorie a resemnării împotriva speranței. Și asta se întâmplă rar. Dar tocmai de asta continuăm drumul și tocmai de asta proiectul merge mai departe.

Întrebat dacă ne va cere votul și în 2024, Dan Barna a spus: “ asta vom decide împreună cu colegii mei. Nu exclud! Ceea ce pot să spun acum cu fermitate este că îmi doresc să am o prezență cât mai consistentă în politica din România și în următorii ani. Dacă asta va presupe și o candidatură la prezidențiale, mi-o voi asuma fără niciun fel de problemă. Este unul din scenariile care există, la care mă gândesc. E un scenariu real, există, discutăm… Nu exclud, nu este o chestiune de viață și de moarte. (…) Experiența de acum doi ani m-a învățat că trebuie să fii pregătit pentru genul acesta de situație și eu în momentul ăsta mă pregătesc”.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentDan Barna avertizează că atunci când se va încheia pandemia ”va începe o altă luptă”
Articolul următorVIDEO-Premierul Cîțu: „Aştept desemnarea ministrului Sănătăţii de la USR PLUS. Până atunci voi asigura interimatul”