Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță că a fost desemnat câștigătorul pentru execuția lucrărilor pe un lot al autostrăzii A1 Sibiu-Pitești. Este vorba despre un sector de 10 kilometri care va avea un tunel și numeroase poduri și pasaje.

Ministrul Transporturilor a anunțat vineri câștigătorul pentru proiectarea și execuția lucrărilor pe lotul 4 Curtea de Argeș – Tigveni al autostrăzii Sibiu-Pitești. Este o porțiune dificilă din cauza reliefului, a explicat Cătălin Drulă.

„Este o secțiune dificilă cu o lungime de aproximativ 10 km, dintre care un tunel de 1,3 km, un nod rutier la Tigveni, 9 poduri și 3 pasaje. Constructorul desemnat este aceeași firmă austriacă de pe lotul 1, Sibiu-Boița, unde lucrările merg bine și sunt în termen, cu intenție de finalizare la sfârșitul lui 2022. Îmi doresc să avem utilaje în teren cât de curând pe lotul 4 și să nu mai existe contestații pentru această licitație, și așa întârziată din această cauză”, a anunțat, pe Facebook, ministrul Cătălin Drulă.

Ministrul Transporturilor a prezentat și stadiul lucrărilor pe celelalte sectoare ale A1 Sibiu-Pitești.

Iată și situația pe restul secțiunilor: Lot 2 – ofertele în cadrul licitației au fost depuse, iar la CNAIR se lucrează la evaluarea acestora. Această secțiune este cea mai dificilă a acestei autostrăzi, în Valea Oltului – are 31 de km și cuprinde 7 tuneluri + 27 de viaducte. Lot 3 – tot o secțiune în relief dificil, și acest lot este în licitație, iar zilele acestea se va anunța lista scurtă a ofertelor rămase în cursă. Pe lotul 5 Curtea de Argeș-Pitești, este în curs de finalizare proiectarea și urmează să emitem autorizație de construire în curând”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentFirma care va construi lotul 4 al autostrăzii Sibiu-Piteşti, desemnată de CNAIR
Articolul următorDUMINICĂ, ora 21: Culisele Statului Paralel prezintă România politicienilor care au colaborat cu Securitatea