Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuț Moșteanu, solicită „încă o dată premierului Ciucă și ministrului Budăi să facă public planul de tăiere a pensiilor speciale” și reamintește că termenul din PNRR este 31 decembrie:

„Vrem cu toții să știm ce au de gând”. „Românii în sărăcie. Prețurile au explodat, salariile scad. Iar mărirea pensiilor sub 3.000 de lei nu va mai avea loc. Noile date INS confirmă explozia prețurilor. Inflația a ajuns la 15.3%. Totul e mai scump. Carnea, legumele, pâinea. Energia electrică și gazele. În timp ce milioane de români nu mai ajung cu salariul de la o lună la alta, avem și o altă categorie a privilegiatilor care o duc tot mai bine. Românii cu pensiile speciale. Pensiile speciale au crescut de 160 de ori mai mult decât pensia medie”, transmite Ionuț Moșteanu.

El afirmă că a solicitat și săptămâna trecută în Biroul Permanent introducerea pe ordinea de zi a legii USR de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari, lege redepusă pe 6 mai după decizia CCR.

„De fiecare dată, PSD și PNL s-au opus. De peste 4 luni blochează acest proiect. Solicit încă odată premierului Ciucă și ministrului Budăi să facă public planul de tăiere a pensiilor speciale. Termenul din PNRR este 31 decembrie. Vrem cu toții să știm ce au de gând. Din banii obținuți putem crește pensiile părinților și bunicilor noștri”, încheie Moșteanu.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentFostul ministru USR de Finanțe, Anca Dragu: „Zero Taxe pe Salariul Minim” este o măsură „absolut necesară în acest moment”
Articolul următorDrulă despre Grindeanu: ”E primul ministru al Transporturilor pe care îl văd atât de terorizat de funcție și responsabilitatea ei”