Senatorul USR Claudiu Mureșan a depus o inițiativă legislativă care să permită accesul șoferilor la istoricul propriilor sancţiuni primite în trafic: „Cazierul rutier se va genera instant, în format online, fără a mai fi necesare termene de așteptare si deplasări la secțiile de poliție”.

„Azi (marți – n.r.) am depus o inițiativă legislativă care să permită accesul șoferilor la istoricul propriilor sancţiuni primite în trafic. Cazierul rutier se va genera instant, în format online, fără a mai fi necesare termene de așteptare si deplasări la secțiile de poliție. Acces permanent și neîngrădit la istoricul sancţiunilor. Fără birocrație inutilă”, anunță senatorul USR Claudiu Mureșan, scrie Mediafax.

El arată că Poliția Rutieră deține evidența tuturor sancțiunilor aplicate conducătorilor auto, dar șoferii nu au acces direct la toate sancțiunile pe care le-au primit de-a lungul timpului, atât în cazul amenzilor, cât și în cazul punctelor de penalizare. Posibilitatea de a verifica punctele de penalizare primite este absolut necesară în condițiile în care, potrivit legislației rutiere, la cumulul a cel puțin 15 puncte de penalizare, conducătorilor auto li se suspendă dreptul de a conduce un autovehicul”, încheie parlamentarul.

Inițiativa este semnată de 23 de parlamentari, dintre care câte unul de la PSD, PNL și UDMR, iar restul de la USR.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentUSR a depus la Parlament o iniţiativă legislativă pentru reinserţia mamelor minore în sistemul educaţional şi reintegrare socială
Articolul următorAleșii Capitalei, la raport. Ce soluții propun oficialii pentru problemele din cel mai mare oraș al României