Senatoarea USR, Florina Presadă, a anunțat vineri înregistrarea unei inițiative legislative pentru ca alegerile locale din septembrie să se desfășoare vreme de două zile.

”Tocmai ce am înregistrat la Senat în calitate de primă cameră sesizată o propunere legislativă pentru desfășurarea alegerilor locale timp de 2 zile – B427/2020. De asemenea, introduc în legea privind alegerile locale din acest an posibilitatea de a organiza suplimentar secții de votare în construcții temporare ușoare. Avem nevoie de toate aceste lucruri cât mai curând pentru un vot în siguranță pe 27 septembrie. Sunt lucruri pe care și le doresc și românii, așa cum arată un sondaj recent. 63% dintre simpatizanții tuturor partidelor și-au exprimat interesul pentru mai multe zile de vot pentru securizarea procesului de vot în pandemie, iar 82% dintre românii cu drept de vot cer creșterea numărului secțiilor de votare, aproximativ 75% dintre simpatizanții tuturor partidelor exprimându-și această preferință”, a scris Florina Presadă pe Facebook.

Senatoarea USR precizează la la ora 12:00 este programată o ședință a Biroului Permanent al Senatului pentru a introduce în procedura parlamentară inițiativele legislative înregistrate la Senat, subliniind că USR va solicita ca această propunere să fie distribuită cu celeritate la comisii pentru avize și raport.

”Sper ca toate partidele parlamentare să înțeleagă că nu ne putem bate joc nici de votul românilor și nici de sănătatea lor și să adoptăm cât mai curând posibil această propunere”, a conchis Presadă.

Articolul precedentNicușor Dan critică atitudinea iresponsabilă a PSD și a CCR din timpul epidemiei de coronavirus
Articolul următorDan Barna anunță că în weekend se decide soarta candidaților comuni cu PNL pentru București