USR condamnă prezenţa ministrului Educaţiei Ligia Deca şi a secretarului de stat pentru învăţământ superior Gigel Paraschiv la şedinţa de joi a CNATDCU, prin care s-a încercat intimidarea membrilor Consiliului de a nu verifica teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode, transmite formațiunea politică.

Gestul ministrului Educaţiei de a împiedica o instituţie a statului român să-şi îndeplinească atribuţiile este ruşinos şi de neacceptat, în condiţiile în care CNATDCU a primit două sesizări privind posibilul plagiat în teza de doctorat a lui Lucian Bode, mai arată USR, în comunicatul de presă, informează News.ro.

„Cum să te duci tu, ministru, să te foloseşti de poziţia ta de ministru al educaţiei, ca să blochezi să nu fie analizată teza de doctorat a unui coleg în Guvern şi partid? Invocând motive şi chichiţe procedurale, exact pe metoda Cîmpeanu sau Iordache în trecutul nu chiar îndepărtat. Chiar nu vezi niciun conflict flagrant de interese şi de bun-simţ? Nu aşa se operaţionalizează “România Educată în literă şi în spirit”, doamna ministru”, a afirmat senatorul USR Ştefan Pălărie, conform sursei citate.

USR mai spune că astfel de gesturi ale noului ministru al Educaţiei sunt cu atât mai ruşinoase cu cât Ligia Deca a înlocuit un plagiator şi a promis o schimbare de atitudine faţă de furtul în mediul academic.

„Ministerul Educaţiei face scut în jurul plagiatului lui Bode. Nu permite CNATDCU să îşi facă treaba şi să analizeze teza ministrului de interne. Atitudinea doamnei Leca nu lasă loc de interpretări, pur şi simplu a dat cinstea şcolii româneşti pentru a apăra ruşinea lui Lucian Bode, exact ca şi Sorin Cîmpeanu înaintea ei. Din proiectul România Educată nu a mai rămas nimic, nici măcar numele!”, a precizat senatoarea USR Silvia Dinică, conform sursei citate.

USR reiterează invitaţia către ministrul Educaţiei de veni în Parlament şi a explica care sunt planurile pentru viitorul sistemului de învăţământ. A trecut o lună de zile de când parlamentarii USR au solicitat prezenţa Ligiei Deca la o audiere în comisiile reunite de educaţie din Senat şi Camera Deputaţilor.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentUSR: “Preţurile la energie nu se fac din pix. PSD şi PNL să explice românilor şi companiilor ce se va întâmpla cu adevărat după 1 ianuarie 2023”
Articolul următorClotilde Armand: ”Dragi liberali și social-democrați, nu voi ceda acestor presiuni și voi continua reforma pe care am început-o pentru a scoate corupția din Sectorului 1”