USR cere demiterea imediată a a șefului Autorității Electorale Permanente (AEP) Constantin Mitulețu-Buică. „Ce se întâmplă în AEP nu este deloc în regulă şi pune în pericol democraţia românească”, a declarat purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuț Moșteanu.

USR susține că menținerea lui Buică în funcție ridică semne de întrebare „cu privire la buna şi corecta desfăşurare a alegerilor din 2024 şi, implicit, reprezintă un risc pentru democraţia românească”.

Liderul de grup al deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a anunţat că partidul a depus solicitări către Birourile permanente reunite şi către comisiile juridice din Camera Deputaţilor şi Senat pentru ca demiterea şefului AEP să fie pusă pe ordinea de zi, în baza deciziei Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 3 de a-l trimite în judecată pe Constantin-Mituleţu Buică, mai indică sursa citată.

„Într-o democraţie, Autoritatea Electorală Permanentă este un câine de pază. Noi avem o problemă, legată de preşedintele acestei Autorităţi Electorale Permanente. De aproape un an este blocată în Parlament adresa Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 3. Ce facem? Stăm cu un preşedinte al AEP, instituţie în subordinea Parlamentului, trimis în judecată? Domnii Ciolacu şi Ciucă pare că sunt de acord, noi spunem că este inacceptabil. Ce se întâmplă în AEP nu este deloc în regulă şi pune în pericol democraţia românească”, a declarat Moșteanu.

 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentReacția USR la cazul senatorului violent: ”USR respinge orice fel de violență din spațiul public”
Articolul următorLiderul USR, Cătălin Drulă: ”Dacă vrem Schengen, dacă vrem să fim respectați, Bode și Dâncu trebuie demiși. Urgent”