Reprezentanţii USR acuză PSD că ”face din România paradisul evazioniştilor”, din cauză că proiectul de lege iniţiat de Cătălin Rădulescu privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, prin care este prevăzut că dacă prejudiciul cauzat şi recuperat este de până la 50.000 euro atunci este aplicată pedeapsa cu amenda, a fost pus din nou pe ordinea de zi la vot final la Camera Deputaților, transmite News.ro

„PSD continuă cu aceleaşi apucături lăsate moştenire de Liviu Dragnea”, adaugă USR, precizând că deputaţii partidului vor vota pentru respingerea iniţiativei legislative.

„O perioadă, legea a rămas prin sertare. Dar i se dă raport de adoptare şi în comisia juridică a Camerei Deputaţilor. Iar când e pusă pe ordinea de zi a plenului, în loc să fie respinsă, e retrimisă la comisie, chipurile, pentru modificarea raportului de adoptare într-unul de respingere. Marcel Ciolacu şi Alfred Simonis aproape că se jurau în şedinţa din 20 mai că nu vor adoptarea proiectului şi susţineau retrimiterea la comisie pentru înlocuirea raportul de adoptare cu unul de respingere. S-a demonstrat că promisiunea publică a celor doi lideri PSD nu valorează nimic. Şi aşa avem noi, acum, pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, o lege în favoarea evazioniştilor, care aşteaptă votul final.”, a declarat Stelian Ion, potrivit comunicatului de presă al USR.

Este vorba despre acelaşi proiect care a fost declarat neconstituţional în 2019 (PL-x nr. 354/2018), în urma sesizării USR. Această lege înseamnă amnistie fiscală deoarece infracţiunea va fi pedepsită prin închisoare sau, potrivit noilor amendamente, prin plata unei amenzi, mai spune sursa citată.

„Dacă PSD şi prietenii săi cu care a făcut toate potlogăriile vor primi voturi pe 6 decembrie, cum credeţi că vor vota acest proiect de amnistie mascată a evazioniştilor? Trebuie să mergem la vot pentru ca tot zbuciumul ăsta din ultimii ani, toate zilele în care am îngheţat la proteste, toată umilinţa pe care am îndurat-o pe 10 august să nu fi fost degeaba. Numai aşa putem scăpa de acest partid toxic şi de mentalitatea PSD-istă.”, a completat Stelian Ion.

Printre amendamentele nocive adoptate în comisia juridică, la începutul săptămânii, se află:

La art. 8, alin. (1) şi (2) se modifică şi vor avea următorul cuprins: Art.8. – (1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi, sau cu amendă, stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat, ori compensări datorate bugetului general consolidat.

La art. 10, alin. (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:

(1) În cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală prevăzute la art. 8 şi 9, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, prejudiciul cauzat este acoperit integral, iar valoarea acestuia nu depăşeşte 100.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se poate aplica pedeapsa cu amendă. Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceleaşi condiţii este de până la 50.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se aplică pedeapsa cu amenda.

La votul final din Camera Deputaţilor, parlamentarii USR vor vota pentru respingerea proiectului PSD, iar în viitoarea legislatură, USR-PLUS va corecta legile PSD de protejare a infractorilor, conchide sursa menţionată.

Sursa: News.ro

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentPrimele tăieri din bugetul de pe 2021
Articolul următorDupă Dan Barna un nou lider USR aste infectat cu coronavirus