Un prim sondaj arată câtă încredere acordă românii noului Guvern Cîțu la început de 2021.

Guvernul Cîțu se bucură de încredere semnificativă la început de mandat, din partea românilor. Conform cifrelor publicate în cadrul emisiunii Culisele Puterii, Guvernul se bucură de încrederea deplină a 23% dintre români, în timp ce 18% se mențin ceva mai rezervați însă acordă credit noului premier.

Câtă încredere au românii în Guvern:

Imagine

Alte date ale aceluiași sondaj arată că, așa cum era de așteptat, votanții PNL sunt cei care acordă cea mai mare încredere noului Guvern Cîțu. 77% dintre cei care au votat PNL susțin că au încredere deplină în măsurile care vor fi luate de noul Executiv.

Câtă încredere au votanții PNL în Guvern:

Imagine

Studiul ne arată cum privesc și votanții PSD noul guvern al alianței dintre PNL, USR Plus și UDMR. Așa cum era de așteptat, aceștia sunt cei mai reticenți în privința viitorului economic și social al țării. 72% dintre votanții PSD nu au deloc încredere în Guvernul Cîțu.

Câtă încredere au votanții PSD în Guvern:

Imagine

O situație mai specială o reprezintă electoratul USR PLUS care pare doar pe jumătate convins de noul Guvern. 52% dintre votanții USR PLUS declară că au puțină încredere în noul Executiv.

Câtă încredere au votanții USR PLUS în Guvern:

Imagine

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 134. Amețite sunt căile democrației
Articolul următorPrimarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, nemulțumit că Guvernul dă de lucru primăriilor fără să asigure finanțare